Welke Consulten zijn er?

Puppyvoer Check

Als je je pupje dan eindelijk kan gaan halen, dan krijg je meestal een zak voeding mee en info die ze zelf van hun gesponserd merk kregen. Of je hebt een fokker die echt wel bezig is met een optimale gezondheid en die weten waarover ze praten. 

Meestal in het eerste geval, loopt het al wel eens mis niet lang daarna...

Maar in welk geval dan ook, met of zonder problemen, wil ik je bijstaan in jouw verhaal samen met je nieuwe puppenkind. 

Ik geef je alle info ivm goede of slechte ingredienten. Bespreken wat de beste verhouding voeding/snackjes zijn. Waar je op moet letten in de loop van zijn groei, en nog vele andere belangrijke feiten die je zeker moet weten. 


Voedings Check

Wil je je bewust worden van wat er nu goede en slechte ingrediënten zijn in hondenvoeding (welke vorm dan ook).

Ik kijk naar wat je hond nu krijgt en leg de feiten op tafel. Je mag daarna zelf je conclusies trekken ;-). Het kan ook helemaal goed zijn wat je nu geeft, dat kan zeker!

Ik geef adviezen mee van waar je op moet letten, wat de valkuilen zijn op een ingrediëntenlijst van voeding en snackjes.

Ik wil je meegeven dat dit onafhankelijk advies is. Je kan in elke hondenvoedingswinkel terecht met deze info achteraf.

Kynesiologisch testen van voeding of andere stoffen is mogelijk om huidige overgevoeligeheden te spotten.

 

Problemenconsult

Er zijn enorm veel problemen die kunnen optreden bij de gezondheid van je viervoeter. Soms acuut, soms al lang bezig of opbouwend. 

In elk geval kan ik helpen! 

Waarmee kan ik helpen:

Jeuk, kale plekken, huidproblemen, hotspots, schilfers, rosse pootjes, oogjes, overmatig likken, bijten, knabbelen aan alles.

Chronische ziektes, zoals nier en blaasproblemen, schildklier, botten, kankers (ik vervang geen adviezen van dierenartsen hierin, ik ondersteun met voeding en suppletie, tenzij het fout loopt na een tijdje bij uw dierenarts, dan ga ik op zoek naar het meest optimale voor uw hond en zijn ziekte), enz...

Bot en spierproblemen, blessures, manken, pijnen aan het skelet, enz...

Allergieen en overgevoeligheden in het algemeen pak ik zeker ook aan! Bent u geïntresseerd in het testen dmv kinesiologie, 

ook geen probleem. 

Senior Consult

Uw hond wordt ouder en is minder vitaal en begint tekenen van 'oud' worden te laten zien.

Hij of zij is wat trager of minder alert, slomer, lastiger, zenuwachtiger, rustiger, kieskeuriger in eten, of gewoon anders als anders... Dan speelt er iets in hun lichaam...

Ik help uit te zoeken wat er aan de hand kan zijn en zal zorgen dat alles wat makkelijker gaat of dat het verouderingsproces zo optimaal mogelijk ondersteund zal worden.


Shiatsu -Acupressuur

Honden hebben ernorm veel baat bij het ontstressen, de druk verminderen op de spieren, gewrichten, hoofd, enz...

Daarom bied ik ook deze behandelingen aan die het welzijn alleen maar verhogen.

Shiatsu is het zelfde als acupuntuur maar dan zonder de naalden. Ik zoek waar je hond uit balans is, zorg dat er energie stroomt en rust waar nodig.

Waar kan dit gunstig voor zijn:

na operaties, bij revalidaties, overprikkeling, geen rust vinden, losse knieschijfjes, HD (Heupdysplasie), ED (Elleboogdysplasie), nog andere skeletproblemen, hernia's (nek & rug), ontstekingen in het algemeen, en nog veel andere toepassingen...

Ik pas ook cranio-sacrale en structurele shiatsu, maar ik ga vooral kijken naar wat je hond nodig heeft op het moment zelf.